♥ tribut

vineri, 29 august 2008

Catre momentele in care stau si citesc in varful patului, atunci cand nu am chef de voi. Catre Paulo Coelho, cu stilul lui prostesc de banal, dar ideile geniale. Catre vaca albastra din lemn cumparata de la BamBoo, de care am prins poza cu prietenele mele din clasa a patra. Catre narghileaua cu scortisoara din Krishna, si ceaiul de menta din Valea Regilor. Catre betisoarele parfumate cu aroma de bambus. Catre poza lui Che Guevara din Carturesti, care are deja un loc in camera mea, dar un pret inca prea mare. Catre ceaiul de musetel si catre toate mamele care ni-l prepara cand suntem raciti. Catre caciula crosetata din lana, pe care am purtat-o in mijlocul lui iunie. Catre jocurile stupide pe care le practic numai atunci cand sunt cu amicii mei. Catre ghereta verde din Cismigiu, fara de care copilaria mea nu ar fi fost la fel.
Tribut celor care nu mi-au spus niciodata "Multumesc", dar in ochii carora am citit recunostinta. Celor care nu m-au intrebat de ce plang, dar mi-au luat capul in maini si s-au jucat cu parul meu. Omului care a stat in spatele meu la Maiden, si care nu s-a suparat pentru ca o anumita mana i-a aruncat camera foto peste gard. Prietenilor carora nu le-am mai dat un semn de viata de luni, dar care nici acum nu imi refuza salutul si invitatiile la ceai. Celor doi manelisti din coltul magazinului de vizavi, care in fiecare dimineata ma intreaba cati ani am si daca vreau din inghetata lor.
Si, in final, tuturor lucrurilor marunte, frumoase, de-a dreptul radiante, care ne imbunatatesc viata. Pentru ca fara ele, am fii niste roboti gri. Period.

2 comentarii:

David spunea...

am inlocuit numele Iisus cu Iosua.Din mai multe motive...

hihi...ma bucur ca imi esti in asentiment...Ar trebui sa postez comentul tau la final,ca o concluzie,e superb.

wow..si cand am intrat pe pagina ta m-a zibit melodia aceea...nu stiu compozitorul...dar o ador..pianistul :X o ascultam zile intregi.

Arina Lazăr spunea...

Multumesc mult :)
Nici eu nu stiu de cine e compusa piesa, dar face parte din coloana sonora din Le fabuleux destin d'Amelie Poulain (Amelie).